Terveyspalvelualan työehtosopimus

5.7.2017

TSN ry on neuvottelujärjestö, joka edustaa työehtosopimusneuvotteluissa ERTOn, SuPerin ja Tehyn yksityissektorilla työskenteleviä jäseniä. Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry neuvottelee yleissitovan Terveyspalvelualan työehtosopimuksen yhdessä Hyvinvointialan liiton kanssa.

Terveyspalvelualan Unioni ry on kertonut verkkosivuillaan, että se on saanut merkittävästi laajennettua Terveyspalvelualan työehtosopimuksen soveltamisalaa ja luottamusmiesten määrää. Tämä uutinen antaa virheellisen kuvan työehtosopimuksen neuvotteluosapuolista.

TSN ry neuvottelee varsinaisen yleissitovan terveyspalvelualan työehtosopimuksen yhdessä Hyvinvointialan liiton kanssa. Unionin sopimus noudattaa TSN ry:n neuvottelemaa varsinaista työehtosopimusta, joten unionilaiset eivät pääse vaikuttamaan työehtosopimuksen sisältöön kuten TSN:läiset. Unionin rinnakkaissopimus ei takaa kaikille terveyspalvelualalla työskenteleville vähimmäistyöehtoja, toisin kuin TSN:n neuvottelema sopimus.

Muistutamme jäseniämme siitä, kuinka tärkeä on saada työntekijät järjestäytymään TSN:n jäsenliittoihin; ERTOon, SuPeriin ja Tehyyn. Järjestäytymällä TSN:n jäsenliittoihin vahva asema Terveyspalvelualan työehtosopimuksen pääsopijaosapuolena jatkuu myös tulevaisuudessa.

Suomessa on noin 7 000 yksityistä terveydenhuollon palveluja tarjoavaa toimipaikkaa, kuten yksityiset sairaalat, lääkäriasemat, kuntoutuslaitokset, terveyskylpylät, lääketieteelliset laboratoriot ja tutkimuslaitokset, röntgenlaitokset sekä työterveyshuollon yksiköt. Yritysten lisäksi alalla toimii yhdistyksiä ja säätiöitä sekä ulkomaisia toimijoita. Valtaosa ko. yritysten palveluksessa työskentelevistä kuuluu TSN:n jäsenliittoihin.

Vt. edunvalvontajohtaja Saara Arola, ERTO ry, 09 6132 3233, etunimi.sukunimi@erto.fi

Neuvottelupäällikkö Pia Zaerens, SuPer ry, 09 2727 9163, etunimi.sukunimi@superliitto.fi

Neuvottelupäällikkö Marianne Leskinen, Tehy ry, 09 5422 7120, etunimi.sukunimi@tehy.fi